• Värmande Trycksaker

  VI ÄLSKAR VÄRMANDE
  TRYCKSAKER

 • Flexibla Trycksaker

  VI ÄLSKAR FLEXIBLA
  TRYCKSAKER

 • Inspirerande Trycksaker

  VI ÄLSKAR INSPIRERANDE
  TRYCKSAKER

 • Annorlunda Trycksaker

  VI ÄLSKAR ANNORLUNDA
  TRYCKSAKER

 • Web16

  VI ÄLSKAR KÄRLEKSFULLA
  TRYCKSAKER

Bigning

Bigning

Bigning kallas det då man skapar en inpressning (big) i ett papper med en rundad egg för att underlätta falsning (vikning). Detta kan göras både maskinellt och manuellt, valet av metod beror beror oftast på vilken upplaga som det gäller.
  
Anledningen till att man väljer att biga ett papper är för att undvika sprickbildning längs med papprets falslinjen (vikningslinje). Detta kan ske om falslinjen går tvärs över papprets fiberriktning och- eller då pappret är för bulkigt (tjockt).

Vanligtvis levererar vi bigade och färdigfalsade trycksaker, men ibland endast bigade trycksaker då det förenklar när man ska skriva ett meddelande på insidan av tex. ett tackkort.

Hör av dig till ditt lokala JustNu tryckeri så hjälper vi dig att välja rätt metod för efterbearbetning av just dina trycksaker.

Du hittar ditt lokala tryckeri här!
JustNu är den nya generationens grafiska företag. Våra kompetenta medarbetare hjälper varje år tiotusentals kunder med det som är viktigt för dem. Vi håller på att förändra den grafiska branschen genom att finnas där våra kunder finns. JustNu är Sveriges ledande tryckerikedja med 18 tryckerier i centrala lägen och varje dag gör vi allt vi kan för dig, på dina villkor.
För att du ska få en så bra upplevelse som möjligt av vår hemsida använder vi oss av cookies. Genom cookies kan vi mäta och analysera trafik och därefter optimera hemsidan.