• Värmande Trycksaker

  VI ÄLSKAR VÄRMANDE
  TRYCKSAKER

 • Flexibla Trycksaker

  VI ÄLSKAR FLEXIBLA
  TRYCKSAKER

 • Inspirerande Trycksaker

  VI ÄLSKAR INSPIRERANDE
  TRYCKSAKER

 • Annorlunda Trycksaker

  VI ÄLSKAR ANNORLUNDA
  TRYCKSAKER

 • Web16

  VI ÄLSKAR KÄRLEKSFULLA
  TRYCKSAKER

Falsning

Falsning

Att falsa en trycksak betyder att trycksaken viks från ett plant format till avsett format. Till exempel att man viker ett A4 papper på mitten och får då en folder på fyra sidor i A5 format. Falsning av pappret sker oftast av en maskin men kan även utföras för hand då det krävs.

Vid falsning är rekommendationen att falsa längs med fiberledden i pappret. Om falsning sker mot fiberledden riskeras fibrerna i pappret att brytas och pappret kan då spricka i falsvecket. Bilden visar de mest vanligtvis förkommande varianterna av falsning av en trycksak.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor gällande trycksaker. Vi hjälper dig gärna.

Du hittar ditt lokala tryckeri här!
JustNu är den nya generationens grafiska företag. Våra kompetenta medarbetare hjälper varje år tiotusentals kunder med det som är viktigt för dem. Vi håller på att förändra den grafiska branschen genom att finnas där våra kunder finns. JustNu är Sveriges ledande tryckerikedja med 18 tryckerier i centrala lägen och varje dag gör vi allt vi kan för dig, på dina villkor.
För att du ska få en så bra upplevelse som möjligt av vår hemsida använder vi oss av cookies. Genom cookies kan vi mäta och analysera trafik och därefter optimera hemsidan.